سهمیه استعداد درخشان کارشناسی ارشد چیست؟
سهمیه استعداد درخشان کارشناسی ارشد به دو صورت با آزمون و بدون آزمون ارائه شده و قابل استفاده می باشد. داوطلبان مشمول این سهمیه با توجه به شرایط خود می توانند از طریق یکی از دو روش پذیرش در دانشگاه ثبت نام نمایند. ظرفیت های پذیرش بر اساس استعداد درخشان با توجه به شرایط دانشگاه در هر سال متفاوت خواهد بود. در این مطلب به بررسی کامل سهمیه استعداد درخشان کارشناسیارشد خواهیم پرداخت. برای کسب اطلاع سریع می توانید در کانال تلگرامی دانتل کو عضو شوید.
فهرست مطالب
- سهمیه استعداد درخشان کارشناسی ارشد
- شرایط استفاده از سهمیه استعداد درخشان کارشناسی ارشد
- ثبت نام با سهمیه استعداد درخشان کارشناسی ارشد
- ظرفیت پذیرش بر اساس استعداد درخشان کارشناسی ارشد
- مشاوره کارشناسی ارشد
- سوالات متداول
سهمیه استعداد درخشان کارشناسی ارشد
تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد به دو روش با آزمون و بدون آزمون امکان پذیر است. داوطلبانی که قصد تحصیل در رشته های بدون آزمون را دارند، می توانند از طریق سهمیه استعداد درخشان، در دانشگاه پذیرش شوند.
استفاده از سهمیه استعداد درخشان کارشناسی ارشد شرایطی دارد که داوطلبان باید از آن آگاه باشند و بر این اساس برای استفاده از این سهمیه اقدام کنند. در غیر این صورت ممکن است با مشکلاتی در پذیرش بدون کنکور بر اساس استعداد درخشان مواجه شوند.
شرایط استفاده از سهمیه استعداد درخشان کارشناسی ارشد
هر ساله بخشی از ظرفیت دانشگاه های مختلف به پذیرش بدون کنکور اختصاص می یابد و دانشجویان برتر در میان هم دوره ای های خود با معدل معین، می توانند از سهمیه استعداد درخشان کارشناسی ارشد استفاده کرده و در دانشگاه مورد نظر خود به تحصیل بپردازند. شراط استفاده از این سهمیه با توجه به نوع پذیرش متفاوت می باشد که در ادامه به توضیح کامل آن ها پرداخته ایم.
پذیرش بدون آزمون
داوطلبان برای تحصیل در رشته های بدون آزمون می توانند از سهمیه استعداد درخشان خود برای ورود به رشته هم نام و مرتبط در مقطع کارشناسی خود استفاده نمایند. شرایط پذیرش استعداد درخشان در هر دانشگاه ممکن است تفاوت هایی داشته باشد اما با این حال برخی از شرایط کلی و ثابت به شرح موارد زیر هستند.
? داوطلب باید در 6 ترم تخصیلی حداقل سه چهارم کل واحدهای درسی را پاس کرده باشد.
? دانشجو باید معدل بالایی داشته و جز 15 درصد اول هم ورودی های خود قرار گیرد.
? حداکثر ترم برای فارغ التحصیلی 8 ترم است مگر اینکه داوطلب شرایط خاصی داشته و وضعیت او توسط دانشگاه تایید شود.
? برای استفاده از سهمیه استعداد درخشان باید بلافاصله پس از فارغ التحصیلی از مقطع کارشناسی اقدام کرد.
? تمامی داوطلبان تنها یکبار امکان استفاده از سهمیه استعداد درخشان کارشناسی ارشد را دارند.
نکته: در روش بدون آزمون تمامی مراحل پذیرش به صورت اختصاصی توسط هر واحد دانشگاهی انجام می شود و به همین دلیل ممکن است داوطلبان با شرایط خاصی نیز در فراخوان پذیرش بدون کنکور دانشگاه مورد نظر خود مواجه شوند.
پذیرش با آزمون
برخی از داوطلبان قصد تحصیل در رشته ای غیر از رشته های مرتبط با رشته مقطع کارشناسی خود دارند. در این شرایط داوطلب نمی تواند بدون آزمون بر اساس استعداد درخشان ثبت نام کند.
برای این منظور داوطلب باید در کنکور کارشناسی ارشد شرکت کرده و حداقل 90 درصد نمره آخرین نفر پذیرفته شده را به دست آورد. توجه داشته باشید که این نمره باید در سهمیه آزاد باشد. داوطلبان مشمول استفاده از سهمیه استعداد درخشان کارشناسی ارشد در روش با آزمون به شرح زیر هستند.
? افرادی که موفق به رتبه اول تا پانزده در مراحله فینال المپیادهای علمی دانشجویی شده اند.
? دانشجویان نمونه کشوری که توسط سازمان امور دانشجویان معرفی شده باشند.
? دانشجویان مقطع ارشد که در جشنواره های معتبری مثل خوارزمی، رازی و یا غیره رتبه های اول تا سوم را به دست آورده باشند. (خداقل مشارکت این افراد در کسب رتبه باید 50 درصد باشد)
? دانشجویان رتبه اول در مقطع کارشناسی بین هم ورودی ها که در 8 ترم فارغ التحصیل شده باشند.
? استفاده از سهمیه استعداد درخشان کارشناسی ارشد تنها یکبار و فقط تا یک سال پس از فارغ التحصیلی امکان پذیر می باشد.
ثبت نام با سهمیه استعداد درخشان کارشناسی ارشد
داوطلبانی که واجد شرایط استفاده از سهمیه استعداد درخشان هستند، می توانند به صورت با آزمون و بدون آزمون پذیرش شوند. پذیرش با آزمون مختص داوطلبانی است که قصد تحصیل در رشته ای غیر از رشته تحصیلی خود را دارند. ثبت نام بر اساس سهمیه استعداد درخشان کارشناسی ارشد در هر دو روش به صورت زیر می باشد.
ثبت نام بدون آزمون
در روش بدون کنکور داوطلبان باید اطلاعیه ها و فراخوان های مربوط به دانشگاه مورد نظر خود را پیگیری نمایند و در صورت داشتن شرایط لازم، با توجه به دستورالعمل های ذکر شده، از طریق سایت دانشگاه و یا به صورت حضوری برای نام نویسی اقدام نمایند.
ثبت نام با آزمون
داوطلبانی که قصد استفاده از سهمیه استعداد درخشان کارشناسی ارشد به صورت با کنکور دارند نیز باید در آزمون ارشد شرکت کرده و سهمیه خود را در فرم نام نویسی مشخص نمایند. در صورت کسب حداقل 90 درصد نمره آخرین نفر پذیرفته شده در سهمیه آزاد، داوطلب می تواند با این سهمیه در رشته مورد نظر خود تحصیل کند.
ظرفیت پذیرش بر اساس استعداد درخشان کارشناسی ارشد
پذیرش بر اساس استعداد درخشان با توجه به شرایط دانشگاه در هر سال تعیین می شود و در نتیجه نمی توان ظرفیت مشخصی را تعیین کرد. داوطلبان برای اطلاع از ظرفیت پذیرش باید فراخوان های منتشر شده توسط هر دانشگاه را مطالعه کرده و از این طریق از رشته های ارائه شده و ظرفیت پذیرش هر یک مطلع شوند.
ظرفیت پذیرش در رشته های بدون آزمون در حدود 30 تا 40 درصد ظرفیت پذیرش بدون آزمون است. همچنین ظرفیت پذیرش در دانشگاه های غیر انتفاعی و غیر دولتی نیز تقریبا 10 درصد ظرفیت رشته های با آزمون می باشد. چنانچه در مورد ظرفیت پذیرش با مشکل و یا ابهامی مواجه شدید، می توانید با مشاوران تحصیلی مجموعه دانتل کو مشورت نمایید.
جهت عضویت درکانال اطلاع رسانی و آخرین اخبار در تلگرام بر روی تلگرام مشاوره تحصیلی کلیک کنید و یا در سرچ تلگرام عبارت ” مشاوره تحصیلی دانتل کو ” جست و جو و عضو شوید.
مشاوره کارشناسی ارشد
داوطلبان برای استفاده از سهمیه استعداد درخشان کارشناسیارشد باید معدل مورد نیاز را داشته باشند و تنها یکبار در سال و فقط برای تحصیل در رشته های متجانس با رشته کارشناسی قابل استفاده می باشد. فارغ التحصیلی در سنوات تعیین شده از دیگر شرایط بسیار مهم استفاده از سهمیه استعداد درخشان می باشد.
چنانچه هرگونه سوال و یا ابهامی در زمینه سهمیه استعداد درخشان کارشناسی ارشد برای تان وجود دارد، می توانید با مشاوران تحصیلی صحبت کرده و پاسخ سوالات خود را دریافت نمایید. متخصصان مرکز مشاوره تحصیلی تلفنی دانتل کو در خدمت شما هستند تا در این زمینه یاری تان کنند.
برای دریافت مشاوره در زمینه بدون کنکور کارشناسی ارشد می توانید با مرکز مشاوره تحصیلی دانتل کو با شماره 02191005066 تماس بگیرید.
سوالات متداول
-
شرایط استفاده از سهمیه استعداد درخشان کارشناسی ارشد چیست؟
در متن مقاله به طور کامل در مورد شرایط سهمیه استعداد درخشان کارشناسی ارشد توضیح داده شده است.
-
آیا امکان تحصیل در رشته ای غیر از رشته کارشناسی با سهمیه استعداد درخشان وجود دارد؟
بله اما در این صورت داوطلب باید در آزمون شرکت کرده و حداقل 90 درصد نمره آخرین نفر پذیرفته شده در سهمیه آزاد را نیز به دست آورده باشد.
-
برای ثبت نام دانشگاه با سهمیه استعداد درخشان چه باید کرد؟
داوطلبان باید فراخوان های هر دانشگاه را مطالعه کرده و با توجه به دستورالعمل های ذکر شده از طریق سایت دانشگاه ثبت نام و بارگزاری مدارک خود را انجام دهند.
منبع: سهمیه استعداد درخشان کارشناسی ارشد